Новини
Шепетівська міська

Радіоаматори з Хмельниччини здобули призове місце на всеукраїнських змаганнях

В особистому заліку команда, що представляла Хмельниччину, сформована з учнів 9-10 класів шепетівських шкіл, виборола три золотих, одну срібну та дві бронзових медалі. Це дозволило спортсменам зайняти II місце на Всеукраїнських відкритих змаганнях учнівської молоді з радіозв’язку на коротких хвилях та зі швидкісної радіотелеграфії (IV ранг).

Змагання проходили з 9 по 14 серпня 2021 року у селищі Експрес Херсонської області. Участь у них взяли представники закладів позашкільної освіти з 8 областей України.

Юні радіоаматори під час змагань виконували завдання з радіозв’язку на коротких хвилях та швидкісної телеграфії (прийом буквених та цифрових радіограм, передача на телеграфному ключі буквених та цифрових радіограм).

До складу команди, яка представляла Хмельниччину, увійшли спортсмени, які опановують радіомистецтво у Шепетівському міському центрі науково-технічної творчості учнівської молоді:

  • Анастасії Лісовик – учениця 9 класу Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3;
  • Іван Левченко – учень 9 класу гімназії № 5 Шепетівської міської ради;
  • Дарія Панчук – учениця 10 класу Шепетівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 імені М. Островського;
  • Віра Макаренко – тренерка-керівниця команди.

За підсумками змагань команда Хмельниччини посіла ІІ загальнокомандне місце та нагороджена кубком Українського державного центру позашкільної освіти.

За інформацією Хмельницької обласної ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook