Новини
Інфраструктура

Хмельничанин створив петицію щодо облаштування перехрестя з круговим рухом у місті

Відповідне електронне звернення зареєстрував у системі місцевих хмельничанин Іван Павльо. Серед аргументів, які висуває на підтримку своєї петиції містянин, – розвантаження руху транспорту на одному з найбільш завантажених перехресть обласного центру. Наразі звернення хмельничанина підтримали трохи більше десятка осіб.

Петицію під назвою “Створення перехрестя з круговим рухом на перехресті вулиць Проспект Миру та Бандери” хмельничанин зареєстрував учора, 18 серпня. В обгрунтуванні свого звернення чоловік написав:

Перехрестя на перетині вулиць Проспект Миру та Бандери є регульованим за допомогою світлофорів. Однак це перехрестя зі світлофорним регулюванням значно ускладнює рух транспорту, особливо для тих учасників, які здійснюють лівий поворот, особливо з вулиці Бандери на Проспект Миру. Ці учасники змушені зупинятись посередині перехрестя, створюючи цим самим аварійно небезпечну ситуацію і перешкоду іншим учасникам дорожнього руху, які рухаються прямолінійно. Створення перехрестя з круговим рухом на перетині цих вулиць дозволить повністю уникнути цієї проблеми, а також дозволить суттєво розвантажити вулиці в години пік у зв’язку з відсутністю світлофорного регулювання.

На те, аби зібрати необхідну кількість підписів (500) та передати її на розгляд, залишилося 89 днів. Наразі звернення підтримали 13 осіб.

А поки петиція набирає голоси, хмельничани у соцмережах дискутують з приводу того, наскільки нова розв’язка, якщо вона таки з’явиться на перехресті, насправді розвантажить там рух.

Здебільшого містяни, які вже встигли прокоментувати таку ідею, сходяться на тому, що коло на перехресті проблему завантаженості транспортом не вирішить. Одні вважають, що там просто мало місця для такого будівництва, інші – що це ще більше ускладнить рух, а проблему вирішить лише додаткова смуга для транспорту. Дехто навіть пропонує встановити там міст, “як на філармонії”. Щоправда, де його ставити і для чого – не уточнюють.

Там мало місця, щоб зробити кільцеву розв’язку! Така моя думка!

Потрібно об’їзну збудувати, щоб проходила десь за Лісовими Гринівцями і аж за Шаровечку. А усе інше “мертвому припарка” Здуру уже зробили “круг” по Козачій. Що він вирішив? Здається мені, що людям котрі живуть на проти спуску спати потрібно лягати в дальній кімнаті. 100% рано чи пізно хтось в”їде.

Кільце не вирішить, а ускладнить рух на перехресті. Діло зовсім в іншому: потрібно зробити ще одну полосу обов’язково, розширити напрямок з перехрестя (проспект Миру) на об’їзну в сторону телевежі. Чому досі цього не роблять, незрозуміло.

З точки зору аварійності, місце відносно спокійне. Водії там обережні. Але в години пік там справді завал. І кільце проблему не вирішить…

Зробити потрібно подібно мосту на філармонії. І буде всім щастя.

Ідіотизм… Як буде проїжджати потік автомобілів з боку вулиці Бандери на підйом? І як вміщатимуться на такому перехресті довгоміри?

Якщо петиція набере необхідну кількість голосів у визначений термін, її мають розглянути у міській раді. Яке рішення приймуть з цього приводу у владі – лише час покаже.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook