Новини
Інфраструктура

Мешканці Хмельницького протестують проти будівництва туалету серед житлової забудови

На претензії хмельничан комунальники відповідають – місце вибрали відповідно до проєктно-кошторисної документації та з урахуванням наявних мереж, як водопровідних, так і електро. Мешканці прилеглих будинків таким майбутнім сусідством не задоволені та очікують від нього більше проблем, ніж вигод.

Ініціювала обговорення проблеми мешканка одного з прилеглих до території будівництва громадської вбиральні будинків. на сторінці Департаменту інфраструктури міста Хмельницький хмельничанка Руслана Дудар днями опублікувала таке звернення-запитання до комунальників:

Невже по всій території навколо озера (Озерна) не знайшлось більш вдалого місця, для побудови громадського туалету, аніж під вікнами багатоповерхових будинків???? Доріжкою, яка знаходиться за метр від “будівництва”, а в перспективі майбутнього туалету, щодня проходить сотні людей, більша частина з яких з малими дітьми!!!! Чому, до прикладу, його не побудувати біля майданчика для вигулу собак, там також проходять каналізаційні мережі?!

Де каналізація – там і туалет

Під дописом розгорілася жвава дискусія, участь в якій взяли як комунальники, так і мешканці будинків, розташованих поруч з майбутнім туалетом.

У Департаменті інфраструктури відреагували на звернення так:

Влаштування площадки під громадську вбиральню відбувається відповідно до проєктно-кошторисної документації. При виборі місця проєктом враховано розташування мереж водопостачання та водовідведення та можливість підключення до електромереж із мінімальними капіталовкладеннями.

Схоже, місцевих мешканців не лише не попередили про майбутнє будівництво, а й проєкт громадської вбиральні, навіть після того, як хмельничани почали обурюватися, не показали. Принаймні, про це пишуть у коментарях так:

А чому при виборі місця не було враховано побажання мешканців найближчих будинків, чому не було громадських обговорень і не враховано думку тих, хто кожного дня має проходити біля цієї споруди, тих, чиї вікна виходять до цієї вбиральні, чому мешканці цих будинків мають дихати цим смородом, бачити гори сміття під ногами…. Невже дійсно не знайшлося іншого місця?????

Сморід, фекалії та інші “сюрпризи”

Тож люди наразі очікують найгіршого внаслідок такого сусідства. Так, у коментарях хмельничани побоюються, що

там не тільки буде сморід, а й буде купа сміття та, вибачте ще чогось біля того туалету!!!

Будуючи туалет біля будинків, потрібно враховувати менталітет нашого народу. Не буде це цивільно і гарно. Шприци, туалетний папір, серветки, фекалії буде ще й поза туалетом. Дорослі, а головне діти, які будуть добиратись з другої зміни ввечері, зможуть побачити там багато цікавих персонажів. Невже це єдине місце біля всього озера, де таки потрібно було поставити цю вбиральню?

Та проводять паралелі з туалетами, розташованими у парках міста, демонструючи не дуже оптимістичні фото.

Навіть той факт, що туалет буде з каналізацією, хмельничан не заспокоює:

Скажіть, хто буде там прибирати? Навіть з каналізацією там буде бруд і сморід, в нашому місті є такі приклади.

Комунальна служба, яка прибирає озеро. В парку Молодіжний смердить?

Ще й як смердить…і в парку люди не живуть. А тут живуть, цілий великий комплекс. Мешканці ось цих будинків і котеджів щоденно ходять по тій ЄДИНІЙ (іншої немає) пішохідній доріжці, яку місцева влада вирішила загадити туалетом(((

Будівництво почалося – будівництво зупинилося

Будівельні роботи на об’єкті почалися 15 серпня. Проте як почалися, так дуже швидко і зупинилися, оскільки місцеві мешканці не дозволили комунальникам, як ті планували, почистити каналізацію. За словами місцевих, вона “забита повністю, під самий верх”. Тож, на думку людей, навіть якщо вбиральню побудують, каналізація там заб’ється за день-два.

Близько чотирьох десятків мешканців будинків, розташованих неподалік майбутньої вбиральні, наразі активно протестують проти туалету, який, на їхню думку, потрібен, але в іншому місці, де він нікому не заважатиме.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook