Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому визначилися з вартістю користування туалетом у сквері Шевченка

Нова вбиральня, збудована та відкрита у центрі Хмельницького восени минулого року, нарешті стане платною. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міської ради сьогодні, 12 серпня.

Про намір запровадити, бодай мінімальну, плату за відвідування громадської вбиральні, на яку пішло близько 2,6 мільйона гривень, говорилося ще навесні цього року. Тоді ж директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок називав орієнтовну ціну – 5 гривень. Саме такою вона зрештою й залишилася, судячи з додатка до рішення виконавчого комітету.

Плата надходитиме на рахунок комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста. Кошти, отримані від хмельничан за користування туалетом, підуть на оплату праці оплату праці людей, які стежитимуть за порядком у приміщенні, комунальні послуги (електроенергія, водопостачання). Також за ці гроші купуватимуть необхідні очисні та мийні засоби, туалетний папір, серветки, рідке мило.

Крім того, необхідність платити кошти, на думку комунальників, має зробити хмельничан більш відповідальними до майна громади, не нищити його і, тим більше, не красти, як це сталося у квітні, коли з кімнати матері і дитини через вікно винесли керамічний обігрівач. Це вже на кажучи про крадіжки мила, туалетного паперу (який тепер можна взяти на вході) тощо.

Рішення, прийняте виконкомом, набере чинності за 15 днів. Тож уже наприкінці місяця за користування туалетом у сквері Шевченка доведеться платити гроші.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook