Новини
Події

Вулицями Хмельницького проїхали велосипедисти у вишиванках (ФОТО)

Близько сотні хмельничан різного віку, святково одягнені та на прикрашених патріотичними атрибутами велосипедах проїхали колоною центральними вулицями обласного центру. Велопарад у вишиванках – один із заходів в рамках програми святкування Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України.

Традиційно зібралися та вирушили в путь вулицями Хмельницького власники двоколісного транспорту на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка. І дорослі, і малі у вишиванках, вишикувавшись в колону по троє в ряд, у супроводі поліції та медиків (про всяк випадок), поїхали за маршрутом: Володимирська – Героїв Майдану – Кам’янецька – Зарічанська – Старокостянтинівське шосе – Проскурівська та повернулися до місця старту, загалом проїхавши 7 кілометрів.

Перед тим, як рушити в дорогу, отримали невеликий інструктаж від організаторів, аби святковий велозахід був безпечним.

В очікуванні старту учасники параду скористалися можливістю залишити фото на пам’ять у святковій фотозоні.

Приєдналися до велопараду у вишиванках також представники влади Хмельницького та посадовці. Так, зокрема, у колоні можна було побачити депутата міської ради Віталія Підгайчука та очільницю Департаменту освіти та науки міської ради Надію Балабуст.

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому відбуваються святкові заходи з нагоди Дня Державного Прапора України. Вранці у мікрорайоні Виставка, біля Меморіалу Слави підняли на 50-метровому флагштоці найбільший в області прапор України – розміром 10 на 15 метрів. О 14.00, 15.00, 16.30 та 18.00 у центрі міста за допомогою дронів підійматимуть у небо державний прапор розміром 216 квадратних метрів. А закінчить святкування увечері на території парку Молодіжного масштабною вечіркою вільних та незалежних.

Крім того, протягом дня у місті відбуваються інші заходи з нагоди свята. З програмою святкування на сьогодні та на завтра можна ознайомитися за посиланням.

Фото, відео – автора

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook