Новини
Кримінал

Мешканця Хмельниччини засудили за антидержавну діяльність

Докази злочинної діяльності мешканця Хмельниччини правоохоронці виявили під час обшуків в його помешканні. Також підтвердили факт розповсюдження антидержавницьких закликів за допомогою експертизи. Суд, грунтуючись на доказах, зібраних СБУ, визнав чоловіка винним у посяганні на територіальну цілісність України.

За інформацією Служби безпеки України, інтернет-агнет з Хмельниччини через соцмережі публікував тексти, в яких закликав змінити межі державних кордонів. Йшлося у поширюваних текстах також про приєднання східних та південних регіонів України до території країни-агресора.

Те, що поширювані тексти містили антидержавницькі заклики, підтвердила ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза. Під час обшуків у помешканні зловмисника також виявили техніку та засоби зв’язку, які містили докази незаконної діяльності.

Суд визнав подолянина винним за статтею 110 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

За аналогічний злочин, докази вчинення якого зібрали кіберфахівці СБУ, засуджено також мешканця Дніпропетровщини.

За інформацією пресслужби СБУ

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook