Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині за пів року здали в експлуатацію понад 2000 квартир

В області протягом січня-червня добудовані та прийняті в експлуатацію будинки, що мають 2141 квартиру. Із загального обсягу 68% будинків мають дві та більше квартир, 32% – одноквартирні будинки. Загалом здано в експлуатацію 169,6 тисячі квадратних метрів житла, що на 26,3% більше, ніж у першому півріччі минулого року.

Традиційно розмір квартир на селі майже вдвічі перевищує міське житло. Так, в сільській місцевості середня площа квартири, в яку заселялися цьогоріч громадяни, становила 120,8 метра квадратного, а у міській – 74,6 квадрата загальної площі. В середньому по області вийшла цифра – 79,2 метра.

За обсягами будівництва у лідерах Хмельницький район – 129,9 тисячі квадратних метрів загальної площі житла, або понад три чверті загального житлового будівництва. Зростання темпів у Хмельницькому районі становило 25,7%.

У Кам’янець-Подільському районі здали квартири новоселам площею 25,3 тисячі квадратів. Темпи зростання скромніші за хмельницькі – 15,6%. А лідером за приростом житла став Шепетівський район: зведено на 58,2% більше, хоча за обсягами, не зважаючи на стрімкий темп збільшення, Шепетівщина пасе задніх. В районі споруджено 14,4 тисячі квартирних метрів квадратних.

Варто додати, що протягом першого півріччя прийнято в експлуатацію дачні та садові будинки загальною площею 14,2 тисячі квадратів, що на 26,3% більше у порівнянні з торішнім відповідним періодом, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook