Новини
Нетішинська міська

На Хмельницькій АЕС вчились гасити пожежу дизельного пального

На Хмельницькій АЕС відбулося тактико-спеціальне навчання по гасінню умовної пожежі. 26 серпня вогнеборці тренувалися гасити пожежу дизельного пального на відмітках +0.00 та -3.60 в І-й чарунці загальноблочної резервної дизельної електростанції.

Традиційно, такі навчання ставлять на меті перевірити готовність, відпрацювати взаємодії та вдосконалити навички і практичні дії керівного та особового складу підрозділів 3 Державного пожежно-рятувального загону та підрозділів Хмельницької АЕС щодо ліквідації надзвичайних ситуацій.

За тактичним задумом внаслідок порушення технологічного процесу виникла розгерметизація паливного насоса дизель-генератора типу АСД-5600 кВт на відмітці 0.00 на площі 40 м2 з подальшим його протіканням на відмітку -3.60 та загоранням його на площі 100 м2.

По прибуттю на місце події рятувальники розгорнули штаб з ліквідації умовної пожежі, який координував роботу вогнеборців та оперативного персоналу ХАЕС. Під час навчання учасники відпрацювали основні тактичні задачі, зокрема пошук та рятування постраждалих, гасіння пожежі за допомогою генераторів піни, захист технологічного обладнання, забезпечення перекачування води для цілей пожежогасіння за допомогою насосної станції, роботу резервних ланок газодимозахисної служби.

До ліквідації умовної пожежі залучено 44 чоловіки особового складу на 10 одиницях основної та спеціальної техніки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook