Новини
Суспільство

Виробництво їжі та напоїв на Хмельниччині зменшилося на 17%

Індекс промислової продукції на Поділлі за підсумками січня-липня у порівнянні з відповідним періодом минулого року становив 101,7%. В середині літа промисловість області почала трохи пригальмовувати, за підсумками півріччя зростання становило майже п’ять відсотків.

Традиційно радує добувна промисловість та розроблення кар’єрів: випуск продукції проти семи місяців 2020 року збільшився в 1,6 раза. Між іншим, торік фіксувалися аналогічні показники зростання.

У переробній промисловості в січні-липні виробництво продукції збільшилось на 1,3%. Причому у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів зростання становило майже чверть. У металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устаткування, збільшилося виробництво на 21,1%, машинобудуванні – на 12,4%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 4,7%.

Натомість низка галузей демонструє падіння. Скажімо, у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції воно становило 19,8%, виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – 16,9%.

Що, без сумніву, засмучує та дещо дивує: спостерігається падіння у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 17%.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зменшення практично не помітне – 0,3%, поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook