Новини
Суспільство

У Хмельницькому помер Герой України Олександр Петраківський

Про смерть спецпризначенця 8 полку, підполковника Олександра Петраківського, який протягом 7 років був прикутий до ліжка внаслідок поранення, повідомив начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук. Цю інформацію підтвердила також хмельницька волонтерка Тетяна Юзепчук. Про місце та дату прощання з Героєм України наразі не повідомляється.

У цей скорботний день отримав ще одну надзвичайно трагічну звістку… Після тривалої боротьби за життя відійшов у вічність випускник Національної академії сухопутних військ Герой України підполковник Олександр Петраківський, написав Павло Ткачук.

Очолюваний ним навчальний заклад Олександр Петраківський закінчив у 2009 році. По закінченні вишу служив у 8 полку спецпризначення у Хмельницькому.

Олександра Петраківського було поранено у липні 2014 року, коли розвідувальна група під його командуванням, вступила в бій із засідкою в районі міста Щастя. Завдяки цьому колона техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону «Айдар» змогла дістатися до аеропорту Луганська. Попри поранення у голову, Олександр Петраківський продовжував керувати діями групи, виносив поранених у безпечне місце.

Указом Президента України від 4 грудня 2014 року № 918/2014 Олександр Петраківський був відзначений найвищою нагородою – званням «Герой України».

Внаслідок поранення Олександр Петраківський переніс кому, десятки складних хірургічних втручань. Проходив лікування в Україні, Польщі, в Ізраїлі, США та складну реабілітацію у Науково-практичному центрі нейрореабілітації “Nodus” в Броварах. У квітні цього року на нейрореабілітацію Олександра Петраківського виділили кошти відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів.

Довгі сім років Сашко, його рідні та близькі, десятки доброчинців та волонтерів боролись за життя Героя. Довгих сім років ми всі молились за його швидке одужання та повернення на службу. Втім смерть забрала його від нас, – написав Павло Ткачук.

Олександру Петраківському було 33 роки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook