Новини
Суспільство

Середня зарплата на Хмельниччині зменшилася на понад 600 гривень

В липні середня зарплатня на Поділлі становила 12338 гривень, що на 23,8% більше, якщо порівняти із торішнім липнем (9970 гривень). У порівнянні з цьогорічним червнем заробітна плата зменшилася на майже п’ять відсотків (була 12965 гривень).

Між іншим, таке зниження доволі характерне для липня. Мало того, скоріш за все серпневий показник буде ще нижчим, що пов’язано з сезоном відпусток і виплатою грошей для відпочинку. Так, торік у червні зарплатня становила 10018 гривень, у липні – 9970 гривень, а в серпні – 9643 гривні.

Підтвердженням цього є й показник темпів росту заробітної плати за сферами діяльності. Якщо загалом в області, як вже йшлося, зарплата у порівнянні з червнем знизилася на п’ять відсотків, то в галузі освіти – на 21,8% – до 10860 гривень. Справді, освітянам масово сплатили відпускні на початку літніх канікул, а тепер спостерігається зменшення зарплати.

Суттєве падіння зафіксоване також у сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги: на 12,6% до 10445 гривень; а також у добувній промисловості та розробленні кар’єрів: на 7,3% до 13300 гривень.

Традиційно для області найвища ж заробітна плата залишається (коштом Хмельницької атомної) в галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. За місяць зарплата зросла на 6,3% і досягла в липні 23730 гривні, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook