Новини
Дозвілля

У Хмельницькому вчетверте відбувся фестиваль «МоДні»

Минулими вихідними в обласному центрі на території HUB-смарту на вулиці Курчатова, 9, нові колекції одягу та взуття презентували 9 хмельницьких виробників. Дитячі колекції представляли понад 40 моделей. 

Торік фестиваль “МоДні” через карантин відбувався в онлайн-режимі. Цього разу хмельничани мали можливість побачити новинки модної індустрії просто неба.

Традиційно захід організували в рамках програми “Громадські ініціативи”.

Щороку з’являються якісь нові «родзинки». Цього року це освітня складова. В рамках фестивалю було проведено низку тренінгів для бізнесу, по просуванню продукції, по збільшенню впізнаваності, влаштуванню бізнесу. Тобто цікаві такі тренінги саме для швейників, – розповіла Оксана Новодон, начальниця управління економіки.

На подіумі презентували колекції одягу та взуття для дітей і дорослих. Найменших учасників зустрічали оплесками.

Фестиваль «МоДні» – це старт для молодих фешн-дизайнерів.

Це можливість молодим нашим підприємствам, які лише виходять на ринок, подивитися на останні напрямки моди. Конкуренція у легкій промисловості надзвичайно висока. Ми, звичайно, не можемо конкурувати в ціні, або в кількості, яку можемо виготовити, наприклад, у порівнянні з Китаєм або Туреччиною. Але ми можемо конкурувати в креативній економіці, в частині дизайну, в частині моди. Це та наша сильна сторона, яку ми маємо використати, – пояснив заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook