Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому зросли обсяги перевезень пасажирів у тролейбусах

Послугами автомобільного пасажирського транспорту протягом січня-липня скористалися 19,12 мільйона подолян, що на 12,5 % менше, ніж за перші сім місяців минулого року. На відміну від автотранспорту, електричний відновив свої показники: послугами тролейбусів скористалися 15,95 мільйона хмельничан і гостей нашого обласного центру, що на 0,6% більше рівня минулого року.

Якщо відверто, то повернення тролейбусного пасажиропотоку до торішніх показників тішить. По-перше, це гроші для комунального ХКП «Електротранс». По-друге, непряме свідчення переваг електронного обліку пасажирів. Бо сумнівно, щоб цьогорічна кількість пасажирів обігнала реальну цифру минулого року, коли в перші місяці не було обмежень за кількістю людей у салоні тролейбусу.

Звісно, це ще дуже низькі показники, бо, до прикладу, в доковідному 2019-му  послугами електротранспорту за рік скористалися 42 мільйони громадян. Але, як кажуть, прогрес спостерігається.

Загалом пасажирський транспорт області використали у своїх справах 35,07 мільйона людей, а це на сім відсотків менше, ніж у торішньому січні-липні.

Якщо говорити про пасажирообіг, то автомобільним та тролейбусним транспортом його виконано в обсязі 317,4 мільйона пасажиро-кілометрів, що на 5,5% менше обсягу семи місяців попереднього року.

Ситуація з вантажними перевезеннями під час карантинних обмежень дещо краща – спостерігається зростання. В січні-липні вантажообіг підприємств транспорту області становив 675,8 мільйона тоннокілометр, що на 2,1% більше відповідного періоду попереднього року. Загалом транспортники перевезли 3722,6 тисячі тонн вантажів, зафіксувавши зростання на 5,6% проти минулорічного січня-липня, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook