Новини
Духовність

У Кам’янці попрощалися із померлим священником

У Кам’янці-Подільському поховали отця Валерія Якубчика OSPPE, настоятеля парафії св. Миколая та монастиря отців паулінів. 39-річний священник помер 29 серпня у лікарні внаслідок ускладнень, спричинених захворюванням на COVID-19.

Нагадаємо, у трьох священників з Кам’янця-Подільського в середині серпня діагностували захворювання на COVID-19. До лікарні з ускладненнями потрапили отець Алоїз Кособуцький та отець Валерій Якубчик. Отець Алоїз досі перебуває у важкому стані. Третій священник, отець Арсеній Юрак, який повністю одужав від коронавірусу, призначений адміністратором парафій, якими у місті Кам’янці-Подільському та районі опікуються отці-пауліни.

Похоронну Месу вчора, 31 серпня, у храмі св. Миколая очолив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський. З Польщі на прощальну церемонію прибули представники Генеральної ради Ордену Святого Павла Першого Пустельника о. Пьотр Лоза OSPPE та бр. Бернард Ключковскі OSPPE.

В похоронних урочистостях взяли участь родина отця Валерія, його парафіяни. Прибув також Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці пан Дамян Цярціньскі.

Згадуючи померлого отця Валерія, Делегат Генерала Ордену Святого Павла Першого Пустельника в Україні отець Роман Лаба OSPPE сказав:

Попри молодий вік відходу до Дому Отця, у пам’яті співбратів та вірних отець Валерій Якубчик залишився як людина, що до кінця виконувала прагнення служити Богу і людям, проголошуючи Добру Новину свідченням свого життя. Він був нашим другом і братом, що викликав глибоку довіру не тільки братів у чернечій спільноті, але й мирян, яким був відданий до кінця. Все його життя було наукою слухання Божого Слова, щоб могли ділитися з іншими тим, що сам від Нього отримував.

Єпископ Леон Дубравський закликав всіх присутніх молитися за душу померлого отця Валерія, а також пам’ятати у молитві отця Алоїза, який зараз бореться за життя у лікарні.

Джерело: CREDO Україна

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook