Новини
Дозвілля

Шестикласникам Нетішина влаштували екскурсію на об’єкти водопостачання ХАЕС

Навчальний рік шестикласники Нетішинської ЗОШ № 2 розпочали неординарно. 2  вересня на них чекала екологічна екскурсія до об’єктів водопостачання Хмельницької АЕС.

Хмельницька АЕС забезпечує питною водою місто-супутник Нетішин, тому учні вирушили на об’єкти комунального господарства, зокрема до свердловини діючого водозабору, станції знезалізнення води та центральний тепловий пункт. 

Майстер з ремонту дільниці з технічного обслуговування та ремонту об’єктів водопостачання  Анатолій Коханюк розповів, наскільки серйозно і скрупульозно займаються питанням водозабезпечення міста та ХАЕС. У цих процесах задіяне сучасне технологічне обладнання атомної станції. З роботою теплопункту учнів ознайомив Володимир Нестерук, майстер комунального господарства.

Як зазначила Валентина Васільчук, класний керівник 6-А класу, вже стало гарною традицією проводити тематичні екологічні екскурсії на об’єкти ХАЕС. Діти в доступній формі дізналися про усі процеси водозабезпечення.

Валентина Григорівна – вчитель географії, учні якої є постійними учасниками просвітницьких проєктів Хмельницької АЕС. Зокрема, у конкурсі рефератів «Ядерна енергія і світ» вихованці Валентини Васільчук неодноразово посідали призові місця. Адже їх вирізняє ретельна підготовка матеріалу та ґрунтовні знання, здобуті зокрема і під час екологічних екскурсій.

Для учнів, які цьогоріч відвідали об’єкти водопостачання, екологічна екскурсія не перша. Минулого навчального року діти побували на дільниці біомеліорації гідротехнічного цеху Хмельницької АЕС.

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook