Новини
Дозвілля

У Хмельницькому для дітей працювало “Місто професій” (ФОТО, ВІДЕО)

На кілька годин сквер у центрі Хмельницького перетворився на майданчик, де діти стали дорослими та підшуковували собі справу до душі. Увосьме в обласному центрі відбувся профорієнтаційний захід “Місто професій“, головними в якому були маленькі хмельничани, які випробовували себе у різних ролях та спеціальностях. А дорослі на семи десятках локацій допомагали дітям визначитися, до чого їм найбільше лежить душа та яка професія у майбутньому може стати справою всього їхнього життя.

Загалом сквер ім. Т. Шевченка нагадував сьогодні, 4 вересня, великий мурашник. Сотні, а той тисячі дітлахів разом зі своїми батьками прийшли у центр міста, аби взяти участь у роботі “Міста професій”. Унікальна можливість за кілька годин спробувати себе у кількох десятках професій випадає юним хмельничанам вже увосьме. Саме стільки років у місті відбувається захід, під час якого діти можуть побути лікарями, поліцейськими, пожежниками, хіміками, механіками, електриками тощо.

Чимало локацій цього року у парку віддали під майданчики для демонстрації професій правоохоронців, військових та служб спеціального призначення.

Найбільшою популярністю користувалися спецавтомобілі, в яких дітям, схоже, найбільше подобалося натискати на клаксони. Тому у сквері майже постійно чутно було гудіння та виття сирен.

Багато було й дітлахів, яким пропонували “побити” дорослих – одягнувши спеціальне екіпірування вони вчилися захищати себе у бійці з нападником (переважно дівчатка) або просто лупцювали дорослих дядьків (переважно хлопчики). Популярним було також побиття манекена.

Попозувати на військовій техніці або зі зброєю в руках теж знайшлося чимало бажаючих.

Професія криміналіста зацікавила як дітлахів, так і дорослих. Також можна було спробувати себе у ролі кермувальника комунальної техніки.

Особливо “гаряче” було біля стендів Хмельницького національного університету, особливо там, де популяризували професію хіміка-технолога.

На локації державної служби зайнятості дітям розповідали про всі професії, які представлені були цього дня у “Місті професій” та допомагали визначитися, яка з них їм найбільше до душі. Підлітки визначалися з цим за допомогою спеціальних тестів. Малюкам пропонували вгадати професію за тим або іншим приладдям, яке в ній використовується. Дорослим же розповідали про правила проходження співбесіди, складання резюме та пропонували ознайомитися з переліком наявних у місті вакансій.

Чимало охочих було спробувати себе у ролі медиків та ковалів. Кожен бажаючий міг важким молотом (за допомогою дорослого коваля, звісно) викарбувати собі монетку на пам’ять.

За випробування себе в тій або іншій професії діти отримували відмітку у паспорті, як дорослі. Захід тривав у сквері ім. Т. Шевченка з 12.00 до 15.00, і, за словами його організаторів, вже через годину після початку такі документи отримали понад 2 000 юних хмельничан.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook