Новини
Здоров’я

За темпами вакцинації Хмельниччина посідає 12 місце в Україні

Якщо брати до уваги середній показник по країні (11,92%), то у Хмельницькій області він майже на один відсоток вищий (12,68%). Серед факторів, які впливають на рівень вакцинації аналітики ГО «Антикорупційний штаб» називають якісну інформаційну кампанію в регіоні та активність місцевої влади.

У громадській організації розповіли про стан вакцинації від коронавірусу в Україні. Станом на 29 серпня 2021 року вакциновано трошки менше ніж 12% населення: загальний показник вакцинації складає 11,92%, тобто 5,3 млн осіб. Виходили аналітики із загальної кількості населення за даними Державної служби статистики України – 43 мільйони 968 тисяч 144 особи.

Хмельницька область з населенням 1 254 702 має станом на кінець серпня 159 149 вакцинованих мешканців краю. З цими цифрами та відсотковим значенням 12,68 область посідає 12 місце серед 24 регіонів.

Загалом Україна з 5 306 009 вакцинованими особами посідає 156 місце у рейтингу вакцинації серед усіх країн. Показник вакцинації у серпні мав сягнути 6 мільйонів доз за планом Уряду. У вересні планують вакцинувати 8,2 мільйона доз, до кінця року – більшість дорослого населення України.

рівень вакцинації чимало залежить від якісної інформаційної кампанії в регіоні та в цілому від активностей місцевої влади. Немає залежності від кількості мешканців чи географічного розташування, – зазначають аналітики «Антикорупційного штабу».

Черговий локдаун у листопадні не виключений, якщо рівень захворюваності на коронавірус буде зростати, – заявив головний санітарний лікар країни Ігор Кузін в інтерв’ю ВВС News Україна. Проте, за його словами, якщо українці будуть робити щеплення та дотримуватимуться соціальної дистанції, локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

Рішення про локдаун ухвалює місцева влада, проте якщо ситуація дуже погіршиться, то максимальні обмеження по всій країні можуть ввести на національному рівні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook