Новини
Бізнес

На Хмельниччині виробили промислової продукції на 30,3 мільярда

Саме такі обсяги промислової продукції реалізували у Хмельницькій області у січні-липні. Для певного порівняння нагадаємо, що у 2020-му за сім місяців виробничники краю продали товарів на 26,0 мільярда гривень (цифри наведено за цінами відповідного періоду).

Лідером серед виробничників традиційно залишається Хмельницька атомна електростанція: у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря вироблено продукції на суму 10,2 мільярда гривень або 33,8% від загального виробництва продукції краю в січні-липні.

Причому останніми роками частка ХАЕС у промвиробництві неперервно зростає. Це, звісно, не свідчить, що тихцем добудували нові атомні енергоблоки на Поділлі. Це підтвердження факту про випереджаючі темпи зростання цін на електрику в державі.

На другому місці за обсягами – виробництво харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – 6,2 мільярда гривень або 20,3%  від загального промислового виробництва. Причому, не зважаючи на інфляцію, торік за цей період харчовики виготовили продукції більше не тільки в кількісному, а й у грошовому еквіваленті – на 6,8 мільярда або 26%.

Виробництво ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції посідає третю сходинку: 5,5 мільярда гривень або 18,3% за сім місяців. Минулоріч за цей період галузь виробила продукції на 4,5 мільярда гривень (18,2% від загального показника).

Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення за сім місяців становив 24,3 тисячі гривень, зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook