Новини
Суспільство

На Хмельниччині боржники можуть залишитися без газу

Президент підписав Закон України №1657, за яким відключати боржників за комірне заборонено лише під час дії карантинних обмежень “червоного” рівня і протягом 30 днів після їх скасування.

Наразі борги населення перед ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», складають 396,7 млн грн. Невчасно або неповністю розраховуються за використаний газ понад 60% споживачів.

Наявна ситуація з простроченими платежами негативно впливає на роботу компанії та підготовку до нового опалювального сезону, що розпочнеться вже за місяць. Саме тому нові законодавчі норми можуть бути застосовані й до злісних неплатників з числа клієнтів «Хмельницькгаз Збуту», які нехтують своїми зобов’язаннями та ігнорують діалог з газовиками щодо погашення боргів.

Нині найбільші суми за енергоресурс винні жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Старокостянтинова.

Аби уникнути ризиків відключення від газопостачання, боржникам необхідно терміново розрахуватися за використане блакитне паливо.

Водночас, ТОВ «Хмельницькгаз Збут» є соціально відповідальним підприємством, тому в компанії завжди роблять кроки назустріч вразливим категоріям населення. Зокрема, можливість реструктуризації боргів допоможе погасити прострочені суми не одним платежем, а рівними частинами протягом визначеного договором часу.

Зарадити проблемі в майбутньому допоможе тариф «Твій газ Рівномірний платіж», термін підключення до якого, за побажаннями подолян, продовжено до 30 вересня. Завдяки однаковим щомісячним платежам вигідна пропозиція усуває надмірні витрати на обігрів осель газом під час холодів, коли зазвичай і накопичується 75% усіх боргів. До речі, цю можливість вже обрали понад 6000 клієнтів «Хмельницькгаз Збуту».

Нагадаємо, розраховуватися за блакитне паливо потрібно щомісяця до 25 числа. У компанії вдячні усім клієнтам за вчасні платежі.

Довідково:

Під час карантину, як і раніше, продовжує діяти мораторій на  нарахування й стягнення штрафів та пені за невчасні платежі. Однак рахунки боржників можуть бути автоматично заарештовані за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців для списання належних сум.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook