Новини
Здоров’я

У Хмельницькій «інфекційці» вже лікувалися 30 щеплених від COVID-19 пацієнтів

У Хмельницьку інфекційну лікарню від старту вакцинації госпіталізували 30 щеплених від цієї недуги краян з діагнозом “COVID-19″. 10 з них вакциновані однією і 20 – двома дозами. При цьому використовувалися такі наявні в Україні вакцини від коронавірусної інфекції як “Sinovac”, “Astrazeneca”, “Moderna”, “Coronavac”, “Pfizer”. Про це повідомила керівниця закладу Оксана Піддубна у відповіді на запит.

12 з 30 пацієнтів потребували кисню. За словами Оксани Піддубної, в реанімації ніхто з вакцинованих не перебував. Всього від 25 лютого 2021 року (саме тоді почалася вакцинація від коронавірусу на Хмельниччині) в інфекційній лікарні лікувалися 1334 пацієнтів з COVID-19.

Місяць тому в цьому закладі повідомляли про 9 на той момент щеплених пацієнтів, яких раніше госпіталізували з COVID. За інформацією медиків, всі вони були свого часу вакциновані медичним препаратом “CoviShield” індійського виробництва і всі потребували кисневої терапії. Отож решта, а саме 21 пацієнт, побували в закладі протягом серпня-початку вересня.

Натомість керівництво Хмельницької міської лікарні у серпні зазначило: інформацію про наявність чи відсутність вакцинації у хворих з коронавірусом вони не збирають, оскільки не мають відповідної вказівки Міністерства охорони здоров’я.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації Олександр Завроцького, на Хмельниччині зафіксовані поодинокі випадки захворювання на COVID-19 серед людей, щеплених від коронавірусу.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Світлана Русіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook