Новини
Суспільство

За комуналку на Хмельниччині заплатили майже на 17% більше, ніж нарахували

Мешканці Хмельницької області сплатили за житлово-комунальні послуги у липні 354,2 мільйона гривень, що на 16,5% більше, ніж нараховані за цей період суми – 304,1 мільйона гривень. Таким чином вони погасили близько 50 мільйонів гривень боргу, що утворився за холодні місяці.

Найшвидше на Поділлі «закривається» газовий борг: на кінець липня він становив 425,1 мільйона гривень, скоротившись на понад 25 мільйонів за місяць. Борг за постачання теплової енергії та гарячої води зменшився на понад 20 мільйонів до 229,4 мільйона; за постачання та розподіл електричної енергії – зниження на п’ять мільйонів до 156,8 мільйона. Також на мільйон гривень скоротилися борги за управління багатоквартирним будинком – 92,6 мільйона на кінець липня.

Між тим, із водою та сміттям стосунки споживачів не такі «дружні»: заборгованість зросла. За централізоване водопостачання та водовідведення вона становила на зазначену дату 99,8 мільйона (зростання на понад два мільйони), за надання послуг з вивезення побутових відходів – 20,3 мільйона гривень (збільшення на понад мільйон).

Згідно з постановами Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 № 848 та від 27 червня 2003 № 976 у липні з населенням укладено 183 договори (167 у червні) щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 1,2 мільйона гривень. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 820,4 тисячі гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook