Новини
Хмельниччина туристична

Через Хмельниччину прокладуть новий туристичний маршрут

Новий туристичний маршрут, що пройде через територію трьох областей та об’єднає в єдиний культурно-туристичний продукт музейні та культурні установи міст, розробляє наразі команда проєкту «Туристичний маршрут замками Князів Острозьких». Маршрут довжиною 380 кілометрів враховує інтереси велотуристів, індивідуальних туристів, сімей з дітьми.

Князі Острозькі, які володіли землями сучасних Рівненської, Львівської та Хмельницької та інших областей, були одним з найбагатших родів і найщедрішими меценатами свого часу і саме за їхнього правління міста переживали свій розквіт. На згадку про них залишилися щонайменше 10 пам’яток культурної спадщини, через які прокладуть новий туристичний маршрут.

Він включатиме подорож такими локаціями:

Рівненська область: 6 пам’яток національного значення в Острозі – Острозький замок, Кругла вежа, Богоявленський собор, Острозька академія, Луцька башта, Культурний барбакан;

Рівненська область: 2 пам’ятки в Дубно – Дубенський замок, Луцька брама;

Хмельницька область: пам’ятка в Старокостянтинові – Замок Острозьких;

Львівська область: найбільший замок Львівщини – в Старому Селі площею 2 гектари.

Також в рамках проєкту планують створити:

мобільний додаток з квестами для цікавішого маршруту;
віртуального персонажа БімкО (він буде досліджувати історію разом з дітьми та батьками, а ім’я отримав від акроніма назви організації «Братство імені князів Острозьких».);
інформаційні стенди та таблиці українською та англійською мовами, шрифтом Брайля, qr-кодами.

Ми створимо мобільний додаток з квестами, який можуть використовувати як діти, так і дорослі. Підґрунтям для такої ідеї є запити від індивідуальних туристів і туристичних груп з дітьми, які хочуть більше інтерактиву під час відвідування об’єктів культурної спадщини, – розповіла Анастасія Драчук, координаторка проєкту «Туристичний маршрут замками Князів Острозьких».

Слідкувати за проєктом можна в Facebook та Instagram.       

Проєкт реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Державного агентства розвитку туризму.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook