Новини
Події

Міський голова Хмельницького взяв участь у Конференції з демократичного врядування-2021

Конференція об’єднала представників органів влади з усієї України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Офісу Президента, галузевих експертів, представників міжнародних організацій і бізнес-середовища, щоб обговорити актуальні питання місцевого самоврядування, обмінятися досвідом найкращих практик управління та знайти шляхи забезпечення ефективного демократичного врядування у містах. Участь у заході взяли Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан та голова Хмельницького регіонального відділення АМУ, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

Задоволеність мешканців публічними послугами у містах, ставлення до влади, наслідки пандемії та наміри щодо вакцинації, а також імідж міст в очах його жителів та гостей – про усе це говорили на Конференції з демократичного врядування 2021.

Мешканці 24 обласних центрів України оцінили якість послуг у своїх містах, на основі чого Міжнародний республіканський інститут склав рейтинг міст за якістю обслуговування.

Перша десятка обласних центрів та найбільших міст України за якістю життя і десятком інших параметрів (без урахування окупованих регіонів):

  • 1. Вінниця – 3,6 (загальний індекс якості 22 виміряних послуг, разом взятих, де 1 означає жахливо, 2 – погано, 3 – середньо, 4 – добре, а 5 – відмінно);
  • 2. Луцьк – 3,3
  • 3. Івано-Франківськ – 3,3
  • 4. Чернігів – 3,3
  • 5. Хмельницький – 3,3
  • 6. Маріуполь – 3,3
  • 7. Харків – 3,2
  • 8. Тернопіль – 3,2
  • 9. Черкаси – 3,1
  • 10. Львів – 3,1

Голова Хмельницького РВ АМУ, міський голова Хмельницького Олександр Симчишин разом із мерами інших міст взяв участь у панелі «Міста як акселератори розвитку: схожі проблеми – різні рішення».

Олександр Симчишин подякував Міжнародному республіканському інституту – IRI Ukraine за ідею проведення муніципального опитування та тривалу співпрацю.

Це чудовий механізм у наших руках. Ми використовуємо у своїй діяльності усі показники, які отримуємо через такі опитування. Посідаючи гарні позиції ми збільшуємо інвестиційну привабливість міста та показуємо мешканцям результати щоденної роботи. Ми аналізуємо кожен показник і стабільне покращення позицій у рейтингу показує, що робимо правильні висновки. 75% хмельничан зазначають, що місто рухається у правильному напрямку і це найкраща оцінка роботи органу місцевого самоврядування, – прокоментував Олександр Симчишин.

Також міський голова позитивно відгукнувся про включення в опитування дослідження емоційно-психологічного фактора.

Головна мета усіх органів місцевого самоврядування – навчити жителів любити свої громади і приймати рішення, бути активними, адже вони є співвласниками всього, що є у місті. У Хмельницького поступово виходить. Це доводить бажання містян брати участь у ініціативах на зразок Громадського бюджету, Шкільного громадського бюджету, Бюджет участі, громадські слухання та інше, – наголосив Олександр Симчишин.

Також під час заходу обговорили, як міста стають акселераторами розвитку, про плани реагування на нові виклики COVID-19 та імідж міст – наскільки вони красиві та безпечні для своїх мешканців і гостей. Міські голови, вкотре, наголошували на важливості зміцнення фінансової спроможності громад шляхом збільшення частки ПДФО для місцевих бюджетів та обговорили ключові проблеми майбутнього опалювального сезону.

За інформацією пресслужби Асоціації міст України

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook