Новини
Суспільство

Під Хмельницькою міськрадою вдруге мітингували працівники місцевого заводу

Хмельницьке підприємство з виробництва пластикової тари не працює понад місяць. Виробництво зупинилося через відсутність електрики. А її немає, бо під час будівельних робіт на сусідній ділянці перебили кабель підземної електромережі. Усунути пошкодження неможливо, оскільки орендар ділянки Олександр Ружицький не пускає на територію нікого – ні представників заводу, ні поліцію, ні ремонтників.  

Чому підприємець не дає можливості усунути пошкодження кабелю та перекриває доступ на територію навіть представникам поліції, дізнатися неможливо – на контакт він не йде.

Тим часом працівники підприємства вже місяць не отримують зарплату. Тому вчора вдруге прийшли на мітинг до міської ради з вимогою допомогти відновити роботу заводу.

За словами працівників підприємства, у них наразі не вистачає грошей навіть на їжу, не кажучи вже про інші потреби, такі як, до прикладу, зібрати дітей до школи, придбати їм теплий одяг на зиму, заплатити комунальні платежі.

Фактично завод – мертвий. Я думаю, так не повинно буди, щоб у центрі Європи закривати робочі місця через амбіції однієї людини, – розповідає працівник заводу Володимир Томусяк.

Накопичилися борги за місяць і в самого підприємства. Сім великих українських підприємств, які є бізнес-партнерами заводу, не отримують замовлену продукцію, відтак погрожують судовими позвами та розірванням контрактів.

Поки що вони чекають, але кожне терпіння має свій кінець, – каже бухгалтерка заводу Ірина Баранова.

Завод, розташований у мікрорайоні Ракове, працює з 1992 року. Дотепер угод не зривали і заборгованості перед працівниками не мали.

Від влади мітингарі вимагають терміново втрутитися у ситуацію, оскільки у людей вривається терпець.

Невже, щоб пробити цю байдужість, потрібно їхати до Києва, палити шини чи може перекривати дороги? Ми людей вже ледве стримуємо, – прокоментувала журналістам Суспільне Поділля представниця заводу Світлана Галкіна.

Засновник заводу тим часом звинувачує владу міста у корупції.

Вони кажуть, що нічого не можуть зробити. Та такого не буває, щоб влада нічого не могла зробити, – каже Анатолій Галкін.

Те, що влада міста безпорадна у цій ситуації, підтвердив заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Не можу зайти на приватну територію, комусь щось розповідати. Є поліція, яка розслідує кримінальне провадження. Це питання суду між двома суб’єктами, – зазначив посадовець, спілкуючись з працівниками підприємства.  

Проте ні працівників заводу, ні його власників така відповідь не влаштовує, адже суд може тривати і рік, і півтора, і весь цей час завод не працюватиме.

Хмельницький міський голова, який вийшов до мітингувальників, також заявив, що впливу на приватного підприємця міська влада не має. Тому порадив працівникам звернутися із заявою про виділення земельної ділянки на орендованій Олександром Ружицьким площі для прокладення нового підземного електрокабелю.

https://youtu.be/piW5RAPWYv4

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook