Новини
Суспільство

Від надмірної ваги страждає майже половина мешканців Хмельниччини

Лише 36,1% населення Хмельниччини має нормальну вагу тіла, у 45,2% – надлишкова маса, серед яких майже кожен п’ятий мешканець (18,2%) області взагалі страждає від ожиріння. Такі дані отримали органи державної статистики, що провели вибіркове обстеження умов життя домогосподарств.

Слід зазначити, що в рамках обстеження досліджуються питання антропометричних даних населення країни та її регіонів, на основі яких визначається «Індекс маси тіла» – відношення ваги людини в кілограмах до квадрату її зросту в метрах. Згідно з нормами, встановленими Всесвітньою організацією охорони здоров’я, маса тіла людини вважається нормальною, якщо цей показник перебуває в межах 18,5–25,0.

Як виявилося, найбільше повних людей мешкає на Сумщині – там 66,3% осіб страждають від зайвої ваги. Водночас понижену масу тіла мають 1,2% населення країни, найменше (0,3%) – у Полтавській, Черкаській та Чернівецькій областях, найбільше (2,6%) – у Житомирській.

Але боротися із зайвою вагою, займаючись спортом, українці не поспішають. Так, в середньому по країні трохи більше третини (35,3%) чоловіків старше 18 років та майже чверть (24%) жінок цього ж віку хоча б раз на тиждень займаються фізкультурою та спортом.

Серед регіонів України найбільш спортивними виявилися мешканці Сумської області, де 46,8% чоловіків та 27,8% жінок регулярно займаються фізкультурою та спортом. Найменше від усіх піклуються про свій фізичний стан мешканці Закарпаття, серед яких 15,3% чоловіків та 13,9% жінок займаються фізкультурою та спортом хоча б раз на тиждень.

На Поділлі таким чином намагаються підтримати свою фізичну форму менше третини (30,9%) чоловіків та кожна восьма (13,1%) жінка, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

 Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook