Новини
Суспільство

Вина на Хмельниччині цьогоріч купують більше, ніж горілки

Протягом першого півріччя підприємства роздрібної торгівлі області продали 56,4 тисячі декалітрів горілки та лікеро-горілчаних виробів, що 12,8% менше, ніж у січні-червні торік. Вина ж продано у магазинах 58,3 тисячі декалітрів, що на 12,1% більше минулорічних показників.

Як бачимо, по-перше, подоляни поступово відмовляються від «важкого» алкоголю, поступово переходячи на «легкий». По-друге, кількість купленого вина перевищила кількість придбаної горілки.

Підтвердженням тому, що чоловіки вживають менше алкоголю, є скорочення купівлі майже виключно «чоловічого напою» – пива: придбано 422,9 тисячі декалітрів, що на 2,7% менше, ніж торік. Щоправда, суто «жіночого напою» – ігристого вина – продано на 18,5% більше або 25,7 тисячі декалітрів.

Можливо, на заміну алкоголю чоловіки обрали собі інше захоплення – каву. Її придбано в магазинах 134,7 тонни, що на 32,7% більше, ніж торік. Причому, ймовірно, здебільшого п’ють у нас каву без цукру, бо його продаж скоротився вдвічі – до 939,9 тонни.

Також значно скоротилася реалізація борошна – у понад два рази, яєць – на 44,8%, масла вершкового та пастоподібних молочних продуктів – на 27,7%, м’яса – на 23,3%, молока на 27,1%.

Більше мешканці області почали купувати рибу, ракоподібних і молюсків – на 5,5%, сири – на 6,4%, фрукти та овочі – на 15,1%, а також макаронні вироби – на 35,3%, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook