Новини
Суспільство

На Хмельниччині у двох селах виявлено небезпечну хворобу у тварин

Випадки сказу дикої та домашньої тварин зафіксували у двох селах Шепетівського району. Обидва села визнали неблагополучними. На території області тим часом тривають заходи з масової імунізації лісових мешканців.

Протягом місяця на Хмельниччині вже втретє виявлять сказ у тварин, з якими контактували люди. Хворих тварин фіксували на території Жванецької ОТГ (у тхора, який покусав жінку), у Летичівській громаді (захворів молодий бик в одному з домогосподарств).

Нові випадки захворювання тварин виявили днями у селах на Шепетівщині: в Плесні на сказ захворів кіт, у Коськові – лис. Обидва села визнали неблагополучними та проводять необхідні заходи з оздоровлення тварин на їх території.

Також, аби запобігти поширенню небезпечної хвороби, по всій території області від початку вересня тривають заходи з масової імунізації диких тварин. Вакцину у приманках за допомогою авіаційної техніки розкидають у лісових та сільськогосподарських угіддях по всій території області. Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Чіпати або псувати такі приманки заборонено.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook