Новини
Кримінал

СБУ Хмельниччини зібрала докази зради колишнього спецпризначенця МВС

Офіцеру, який перейшов на бік країни-агресора, оголошено про підозру за державну зраду. Процесуальні дії тривають, а зрадник тим часом несе службу на околиці Росії, куди його, як багатьох перебіжчиків, запроторило «вдячне» командування нова батьківщина.

Колишній офіцер військ спецпризначення Міністерства внутрішніх справ України зрадив країну та порушив присягу у 2014 році, коли після анексії Криму перейшов на бік ворога на захопленій росіянами території.

«Нове командування» спочатку всіляко виказувало свою прихильність до зрадника, призначивши його на посаду командира спецбатальйону моторизованого полку Внутрішніх військ Російської Федерації.

Дії перебіжчика ворожа пропаганда використала у своїх інтересах, називаючи їх «прикладом гідної поведінки українського офіцера». Також активно тиражували у російських ЗМІ висловлювання колишнього спецпризначенця про його антиукраїнську позицію та несприйняття курсу України до Європи.  

Проте після того, як з вчинку колишнього офіцера витиснули все, що могли, на зрадника чекала традиційна для всіх перебіжчиків доля. Спочатку його відправили служити у Сибір, а потім – на Крайню Північ РФ.

Тим часом співробітники Служби безпеки України у Хмельницькій області збирали докази злочинної діяльності колишнього офіцера. Наразі йому повідомлено про підозру за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України.

За інформацією пресслужби СБУ у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook