Новини
Суспільство

Військовослужбовцю, який “продавав” підлеглим вихідні, суд виніс вирок

Відповідно до угоди про визнання винуватості, командир роти військової частини Нацгвардії, що дислокується у Хмельницькому, має сплатити штраф у сумі, втричі більшій, ніж він заробив протягом п’яти місяців на своїх оборудках. До незаконної діяльності військовослужбовець залучив також свого неповнолітнього брата.

Нагадаємо, протиправну діяльність старшого лейтенанта військової частини 3053 Національної гвардії України викрили у листопаді минулого року. Обіймаючи посаду командира стрілецької роти, гвардієць вирішив “підзаробити”, продаючи дні звільнення від служби без поважних причин своїм підлеглим. За кожен день звільнення від служби військовослужбовці мали сплатити по 150 гривень, які перераховували на картку неповнолітнього брата обвинуваченого. Торгував вихідними командир таким чином протягом п’яти перших місяців минулого року, заробивши на 17 підлеглих понад 22 тисячі гривень.

Під час судових засідань обвинувачений свою вину у скоєному повністю визнав. Проте це не позбавило його від відповідальності. Суд присудив військовослужбовцю штраф у сумі 68 тисяч гривень та позбавив його на три роки права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій. Крім того, за проведення експертиз він має сплатити 1700 гривень.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook