Новини
Суспільство

Смертність на Хмельниччині зросла на 20%

Упродовж січня-липня на території області померли 13,3 тисячі осіб, що на понад дві тисячі перевищує минулорічний показник семи місяців – 11,1 тисячі громадян. Смертність зросла на 19,7%. На тлі загального скорочення населення цей факт може видатися доволі нелогічним, з точки зору демографії. Але, якщо згадати про коронавірус, то цифра – доволі прогнозована.

Між тим, окрім зростання смертності, в нас зменшується народжуваність. За сім місяців з’явилися на світ 5,1 тисячі малюків проти 5,7 тисячі немовлят минулоріч. Отже, якщо торік помирало приблизно вдвічі більше, ніж народжувалося, то цьогоріч цей небезпечний показник підскочив до трьох.

Зростання смертності та зменшення народжуваності призвело до очікуваного зменшення населення Хмельниччини. За січень-липень подолян поменшало природним чином на 8166 осіб, торік – на 5402 людини. Тобто скорочення чисельності подолян пришвидшилося в півтора раза. Якщо врахувати міграційні процеси, то співвідношення буде ще гіршим, бо торік обласний міграційний приріст становив 733 людини, а нині зменшився до 693 осіб.

Внаслідок демографічних і міграційних процесів населення області продовжує скорочуватися. Чисельність наявного населення в області, за оцінкою, на 1 серпня становила 1,236 мільйона осіб. Торік на цю дату нас було 1,250 мільйона громадян, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook