Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому посеред тротуару будують МАФ (ВІДЕО)

Цільове призначення нової споруди поки що не зрозуміле, оскільки жодної інформації поблизу будівництва хмельничани не виявили. На думку автора відео, викладеного у соцмережах, біля зупинки громадського транспорту зводять черговий магазин, попри те, що поруч розташовані кілька великих супермаркетів. Єдиним фактом, в якому немає сумнівів є наразі той, що чималий шмат тротуару для пішоходів втрачено.

Відео будівництва малої архітектурної форми на Старокостянтинівському шосе поширили в одній з місцевих Фейсбук-спільнот. Як зазначає автор відео, нова споруда з’явилася на перехресті з вулицею Водопровідною.

Будується, як я думав, зупинка сучасна, а ні – це будується ще один магазин. Такий необхідний, що його аж треба будувати майже на проїжджій частині, так, щоб пасажири з маршруток, автобусів, тролейбусів могли зразу потрапляти на прилавок,прокоментував побачене хмельничанин.

Судячи з побаченого, про будівництво тимчасової споруди не йдеться – надто капітальний фундамент у нової будівлі. Інформація про те, що зводять біля зупинки громадського транспорту, відсутня – паспорту об’єкта немає.

Яким чином і хто додумався тут виділити земельну ділянку для цього будівництва мені взагалі… Я в шоці, – прокоментував автор відео, в якого, схоже, закінчилися слова від побаченого.

Наразі, поки триває будівництво, через захисне риштування місця для пішоходів практично не залишилося, оскільки поруч припарковані близько десятка автомобілів, і, швидше за все, така ситуація там постійно, адже, нагадаємо, парковок у місті, попри гостру їх нестачу, не більшає.

Раніше це була досить приємна вулиця, приємний тротуар, люди тут могли розійтися навіть з автомобілями припаркованими – тут було місце проїхати, пройти. Але як би під девізом “А нам нормально, давайте вліпимо прямо на зупинці біля дороги магазин” – видно, комусь треба, а комусь треба гроші, – завершив свій огляд будівництва МАФу хмельничанин.

Хмельничани прокоментували побачене:

І це при тому, що в місті заборонено установка нових кіосків. Хотілося би взнати хто дає на дозвіл!!

Ці кіоски будуть біля кожного під’їзду будувати.На кожній зупинці по два, три магазини продуктових. Настає кінець Світу, встигнути все продати, бо куди ми котимося…

Вони зупинку перенесуть і зроблять нову за кілька мільйонів.

Це так само буде, як на Львівському шосе біля базару.

Закрило гарний фасад будинку.

Нема слів, хто в місті градоначальник? Всі тротуари заліпили. По Зарічанській, 14 біля “Еліту” вліпили кав’ярню, виїзд з двору закрили туйками, зранку напевно джипом господар стоїть на півдорозі.

До слова, на початку року місцевий активіст Андрій Попик обурювався тим, що на одній з вулиць міста пересунули зупинку, “вкравши” таким чином у пішоходів тротуар.

В Хмельницькому на тротуарі вперше в світі встановили обмежувач швидкості для пішоходів та дитячих візочків! Просто подивіться на ці фото. На одній з вулиць з пожвавленим пішохідним рухом стояла собі тролейбусна зупинка, а навколо неї кілька кіосків. Хтось хитровкручений розбудував на тому місці крупніший кіосковий комплекс, а зупинку просто переніс поперек тротуару, наглухо перегородивши його по всій ширині,написав тожі хмельничанин.

Цікаво, що би він сказав у випадку з новою спорудою на Старокостянтинівському шосе?

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook