Новини
Суспільство

Агропідприємства Хмельниччини на третину зменшили виробництво яєць

Господарства всіх форм власності протягом січня-серпня отримали 483,4 мільйона яєць, що на 28,4% менше, ніж за вісім місяців минулого року. Населення зібрало 138,9 мільйона штук, що майже відповідає показнику минулого року (98,6% торішнього «урожаю» яєць).

Між тим, виробництво в агропідприємствах становило лише дві третини від минулорічного. Агрофірми отримали лише 344,5 мільйона яєць, що на 35,5% менше, ніж за січень-серпень 2020-го. Така тенденція спостерігається в області впродовж усіх останніх років. Так, минулоріч свійські птиці знесли на 5,3 відсотка яєць менше, ніж позаторік. У 2019-му в краї отримали 1027,2 мільйона яєць при скороченні на 5,7 відсотка. Загалом за останні п’ять років виробництво яєць на Поділлі зменшилося приблизно вдвічі.

Валовий надій молока за вісім місяців становив 452,2 тисячі тонн, що відповідає торішньому показнику: зростання у порівнянні з відповідним періодом минулого року становило лише 0,6%. Основну частину надоює населення – 325,9 тисячі тонн молока (падіння на 0,5%); агропідприємства надоїли 126,3 тисячі тонн (зростання на 3,8%).

Агроформування Хмельницького району отримали від своїх корів 78,3 тисячі тонн молока, що становить майже дві третини від загального обсягу, надоєного сільгосппідприємствами області, повідомили у Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. В Шепетівському районі бізнес зібрав 37,6 тисячі тонн молока, решта – у Кам’янець-Подільському районі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook