Новини
Суспільство

У Хмельницькому поліція завершила перевірку університету, в якому шукала вибухівку

Від ранку і майже до вечора хмельницькі правоохоронці оглядали величезний навчальний комплекс, з якого вранці, після завершення першої пари евакуювали студентів, викладачів та інший персонал навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів та речовин не знайшли, натомість тепер шукатимуть жартівника, який підняв на ноги всі екстрені служби міста та зірвав навчальний процес.

Нагадаємо, повідомлення про ймовірне замінування Хмельницького національного університету у поліції отримали сьогодні вранці. На те, аби оглянути 45 тисяч квадратних метрів території університету, з якого вивели та відправили по домівках близько шести тисяч осіб, поліції, вибухотехнікам, кінологам знадобився майже цілий робочий день.

Вибухонебезпечних предметів або речовин на території не знайшли, повідомили у поліції про результати перевірки навчального закладу. Щодо “мінера”, який надав завідомо неправдиву інформацію, то його особа встановлюється. У випадку, якщо “жартівника” знайдуть, йому може загрожувати позбавлення волі на строк від двох до шести років. Якщо ж виявиться, що особа “жартує” так не вперше, покарання може бути суворішим – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Кримінальне провадження за фактом події відкрите.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook