Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому майже завершили реставрацію оглядового колеса (ФОТО)

Із робіт, які залишилося виконати на новому-старому атракціоні – ошляхетнення території та встановлення системи аварійного гальмування. Оновлене колесо огляду може одночасно “прийняти на борт” 80 пасажирів. Проте коли це станеться, наразі невідомо.

На реставрацію колеса огляду, яке взялися відновлювати у 2019 році, з бюджету витратили близько 4 мільйонів гривень. Аби атракціон знову запрацював, у ньому замінили двигуни, троси, встановили нові кабінки та оздобили ілюмінацією. Всього на колесі 20 кабінок, по 4 місця в кожній.

У соцмережах пишуть, що колесо огляду готове до запуску, проте, як повідомляє Перший Подільський, залишилися ще деякі роботи, які потрібно виконати, аби атракціон запрацював. Так, територію навколо нього мають огородити та впорядкувати. Не має атракціон ще кабінки оператора та аварійних гальм.

Хмельничани запуску оновленого атракціону чекають без особливого захвату. Дехто вважає, що кошти, які пішли на його реставрацію, витрачені даремно, оскільки за той час, що колесо не працювало, дерева у парку встигли добре вирости і тепер замість огляду міста, як то мало бути, з горішньої точки атракціону можна буле хіба що “воронячі гнізда рахувати”. Крім того, нові кабінки, за словами містян, не придатні для власне огляду навколо, як це було раніше.

І що на ньому можливо буде розгледіти? Крона дерев в парку нині вище за те колесо. Взагалі такі колеса встановлювали саме для обзору навкруги. Здається там у люльках навіть поворотні сидіння були раніше. Нині ж воно чисто для підйому по колу… і споглядати один одному в обличчя. Можливо я щось недопетрую, підкажіть логіку оновлювачів колеса. Нині воно дійсно називатиметься лише як “Чортове колесо” (котре перемелює кошти з міського бюджету, бо воно не буде самоокупне від слова НІКОЛИ), ну аж ніяк, як було задумано в часи його встановлення – “КОЛЕСО ОГЛЯДУ”

Дуже високі дерева і побачити можна тільки ворон, а колись це було колесо обзору місцевості

Ото заживем, побачимо з нього прапор у дендропарку і все можна і на той світ…

Так звісно чекаємо з нетерпінням вже даже чергу створюємо як в МакДональдс

А село моє буде видно?

Хочу побачити дах свого будинку, він через дорогу, якщо крони дерев не помішають

На острові кохання було б доречніше) Ми ж розвиваємо “подієвий туризм”. Фестивалі на пляжі. Набагато вигідніша локація. Зараз подумають і перенесуть)

Сміттєпереробний завод вже запустили?

Колесо, пронизливий холод і тьмяні фарби – вітаємо у атмосфері легендарного STALKER’a ))

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook