Новини
Бізнес

Металургія Хмельниччини демонструє зростання

Індекс промислової продукції Поділля за вісім місяців становив 101,5%, якщо порівнювати з торішнім січнем-серпнем. У добувній промисловості та розробленні кар’єрів досягнуто росту в півтора раза – на 50,4%. Причому торік зростання в цій сфері мало аналогічні темпи – на 55,6%.

Натомість переробна промисловість у січні-серпні практично не зростала: індекс продукції становив 101,0% (торік у переробників взагалі фіксувалося падіння майже на одну десяту). Нинішнє незначне збільшення виробництва, як бачимо, не компенсує минулорічне зменшення.

У переробній промисловості зростання досягнуте у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, – на 18,5%; текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – на 22,4%; машинобудуванні – на 9,4%; виробництві ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – на 3,8%.

Між тим, звісно, відбувалося й падіння в окремих галузях. У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції зафіксовано падіння на 20,3%; у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – на 16,8%; виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності – на 14,6.

Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря індекс виробництва продукції в порівнянні з січнем-серпнем 2020-го становив 100% рівно.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook