Новини
Суспільство

У Хмельницькому нічний самокатник небезпечно маневрував на дорозі (ВІДЕО)

Власники електросамокатів подекуди набридають хмельничанам не лише на тротуарах, а й на дорогах міста, де, користуючись малими розмірами своїх транспортних засобів, їдуть як заманеться, не зважаючи на правила та інших учасників руху.

Електросамокати – транспорт на вулицях міст не новий, проте досі їхній рух жодним нормативним актом не врегульований, на відміну від автомобілів та велосипедів. Тож, користуючись цим, власники електричних двоколісних їздять як заманеться: хочуть – пересуваються тротуарами, хочуть – дорогами. І якщо вдень самокатники бодай якось дотримуються правил, то вночі, схоже, не дуже цим переймаються, наражаючи на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху.

Одного такого любителя екстриму бачили сьогодні вночі на вулицях Хмельницького. Відео поширили у водійській спільноті, супроводивши коментарем:

0.00 місто засинає, просинаються самокатчики)))

Маневрування на нічній дорозі водії не оцінили та відреагували, подекуди не дуже толерантно:

І поїхав по зустрічці!

Зберігся, напевно.

Ну в нього хоч якась там фара є.

Пацан реально навалює 30~ км/годину + темно і дощ. Боже, бережи його.

Коли таких фура намотує на кардан, мені їх не шкода! Хворе суспільство, а лікуватись не хоче!

За словами юристів, електросамокат в судах прирівнюють до мопедів, а відповідно до п. 1.10 ПДР мопедом вважається двоколісний транспортний засіб з електродвигуном потужністю до 4 кВт.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook