Новини
Кримінал

За вбивство з метою наживи засудили мешканця Шепетівки

Аби заволодіти майном двоюрідної бабусі, шепетівчанин, на той момент неповнолітній, вбив її. Щоб приховати скоєний злочин, підпалив будинок, а згодом намагався довести правоохоронцям свою непричетність, організувавши собі фальшиве алібі. Днями суд завершив розгляд справи та виніс вирок.

Подія сталася на початку жовтня 2018 року в селі Судилків Шепетівського району. Рятувальники, які прибули за викликом на пожежу до приватного будинку на вулиці Миру, виявили там тіло 76-річної власниці з ознаками насильницької смерті: відкритою черепно-мозковою травмою, численними саднами, забоями обличчя тощо. також з’ясувалося, що зник згорток з грошима, який належав загиблій.

Підозрюваного у скоєнні злочину встановили та затримали за кілька днів. Ним виявився 17-річний (на той момент) двоюрідний онук потерпілої. Вийти на його слід допоміг службовий собака. Неподалік стежки, якою провів правоохоронців пес, виявили пакунок з каменем зі слідами крові – знаряддям вбивства.

Поки тривали пошуки злочинця, він у Шепетівці відпочивав на вкрадені кошти у розважальних закладах. І переконував правоохоронців, що межі міста не залишав. Для цього навіть спробував організувати собі фальшиве алібі, підмовивши знайому підтвердити його версію подій.

Довести, що підозрюваний бреше і в ніч убивства він приїздив у село, допомогли камери спостереження, встановлені на в’їзді у Судилків. Крім того, виявили під час обшуку правоохоронці й одяг та взуття зі слідами крові.

Справу про умисне вбивство з корисливих мотивів та підпал розглядав Старокостянтинівський районний суд, який днями виніс вирок, призначивши покарання шепетівчанину: 10 років за ґратами.

За інформацією поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook