Новини
Культура

Музей на Хмельниччині потрапив до рейтингу найдоступніших

Городоцький краєзнавчий музей G-Museum, який нещодавно розширив можливості для відвідувачів, додавши робочих днів, потрапив до рейтингу 12 кращих мистецьких закладів України, в які можна сміливо вирушати в інклюзивний тур. Рейтинг склало видання РБК, зазначивши, що доступність у Городоцькому музеї – так само на високому рівні, як і експозиції, які вражають інноваційними технологіями.

Нагадаємо, відкритий після реставрації G-Museum за три місяці відвідали понад три тисячі осіб. Про музей вже відзнято чимало різноманітних відеороликів, проте бажаючих побачити його на власні очі все ще багато. Тож у мистецькому закладі прийняли рішення відмовитися від вихідних, аби відвідати його могли всі охочі.

Відзначили музей і за його безбар’єрність та доступність для людей з обмеженими можливостями. У рейтингу видання РБК Городоцький G-Museum сусідить з шістьма столичними музеями, а також такими культурними установами, як:

  • Державний природознавчий музей НАН України у Львові,
  • Культурно-археологічний центр «Пересопниця» на Рівненщині,
  • Державний історико-культурний заповідник в Острозі,
  • Національний музей космонавтики імені Сергія Корольова у Житомирі,
  • Музей коштовного і декоративного каміння у Хорошеві (Житомирська обл.).

Експозиція вражає інноваційними музейними технологіями: інтерактивні екрани та монітори, аудіо- й відеосистеми та інші технічні пристрої. Доступність – також на високому рівні: вхід обладнано пандусом, в будівлі є ліфт та інклюзивна вбиральня, зручні місця для відпочинку,зазначили укладачі рейтингу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook