Новини
Інфраструктура

На Хмельницькій АЕС перевіряють готовність до осінньо-зимового періоду

Готовність Хмельницької атомної електростанції перевіряє комісія, до складу якої увійшли представники дирекції з виробництва та нагляду за безпекою ДП «НАЕК «Енергоатом» та Державної інспекції з енергетичного нагляду України.

За словами генерального директора ВП ХАЕС Андрія Козюри, згідно з чинними нормативними документами всі енергогенеруючі та енергопостачальні компанії повинні пройти відповідну перевірку. Наразі Хмельницька атомна станція перша, на якій розпочато перевірку готовності щодо несення навантаження в осінньо-зимовий період.

Представники комісії перевірять стан устаткування, залученого у виробництві електроенергії, готовність будівель та споруд, основного обладнання, ремонт покрівель, готовність теплових мереж до несення теплового навантаження, а також стан охорони праці та пожежної безпеки на АЕС.

Враховуючи непросту ситуацію в енергетичній галузі держави, на Енергоатом покладають великі сподівання, і наше завдання підготуватися та максимально залучити енергоблоки Хмельницької АЕС до роботи під час проходження осінньо-зимового періоду 2021-2022 років, – зазначив директор департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун.

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook