Новини
Інфраструктура

Стоянка біля речового ринку у Хмельницькому стане платною

Стягнення плати за паркування автівок біля найбільшого ринку Хмельницького потрібне не лише для поповнення бюджету, а й для наведення порядку на стоянці, яка часто стає недоступною для автовласників-покупців. За порядком на парковці стежитиму інспектори з паркування, порушникам виписуватимуть штрафи.

Стоянка біля речового ринку на Львівському шосе нині безкоштовна. Та вже через місяць, щоб запаркуватися тут, треба буде платити, каже заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

За словами посадовця, це роблять не лише для наповнення міського бюджету, а й для наведення ладу на території, адже часто на стоянці залишають не тільки автомобілі, а й, до прикладу, ящики. Таким чином водії резервують собі місця.

Ті місця, які є найзручнішими, біля входу у ринок, завжди заповнені саме тими людьми, які працюють на ринку. При введенні платного паркування ми зможемо їх лишити вільними, і ті люди, які хочуть завітати на ринок для тимчасового перебування, на годину-дві, завжди зможуть знайти місце, заплатити кошти і припаркуватися, – пояснює Микола Ваврищук.

Система оплати за паркомісце буде автоматизованою. На місцях, де вже є розмітка, встановлять термінали. Оплатити можна буде і за допомогою спеціального мобільного додатку. Скільки коштуватиме паркінг біля ринку, поки невідомо – вартість встановить виконком. Платити за місце треба буде погодинно.

Хмельничани, які приїжджають на ринок, кажуть: до цього готові, якщо ціна буде не надто високою.

За тим, чи має квиток власник автомобіля, і чи сплатив за паркомісце, стежитимуть інспектори з паркування. Водіїв, які паркуватимуть свої автівки без оплати, штрафуватимуть.

Синю лінію згодом проведуть і на протилежному боці вулиці. Львівське шосе – одна із перших локацій, де місця для паркування мають стати платними. Такі ж нововведення запровадять і біля автобазару, що на проспекті Миру.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook