Новини
Здоров’я

У Хмельницькому на ринку відкрили ще один центр вакцинації

Центр вакцинації проти COVID-19 на одному з речових ринків міста працюватиме щодня, крім понеділка та четверга, з 9:00 до 13:00. Щеплення тут можуть зробити всі охочі — і підприємці, і продавці, і покупці. Пацієнти можуть самі обрати препарат, яким хочуть вакцинуватися.

Новий центр вакцинації проти COIVD-19 розмістився у приміщенні, яке раніше займав банк, неподалік адміністрації на речовому ринку «Поділля-2», де працює близько 2 тисяч підприємців. За словами заступника директора ринку Сергія Регента, саме вони й просили відкрити центр вакцинації тут, аби не відриватися від роботи й не стояти у чергах за щепленням.

Вакцинувати підприємців прибула виїзна бригада з Хмельницького районного центру ПМСД. Хмельничани самі можуть обрати препарати, яким хочуть отримати щеплення. У перший день роботи медики взяли із собою близько 400 доз вакцини трьох найменувань: “Astrazeneca”, “Coronavac” і “Pfizer”.

Перед тим, як ввести вакцину, пацієнту вимірюють температуру, пульс, сатурацію та тиск. Людина повинна підписати офіційну згоду. Після щеплення медики просять ще деякий час не покидати приміщення і протягом близько пів години спостерігають за щепленими.

У перший день роботи центру тут вакцинувалися 7 осіб. Працюватиме центр з 9 до 13 години щодня, крім понеділка і четверга. Сюди запрошують усіх охочих отримати щеплення, в тому числі, й покупців. Коли прийти на ревакцинацію, медики повідомлятимуть телефоном.

Відео: МТРК Місто

За інформацією Хмельницької ОДА, станом на 29 вересня від початку пандемії на Хмельниччині зареєстровано 95134 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. За останню добу додалося 447 нових випадків захворювання:

  • 273 – Хмельницький район
  • 62 – Шепетівський район
  • 112 – Кам’янець-Подільський р-н

На лікуванні перебуває 3826 осіб: 585 лікується стаціонарно, 3241 – амбулаторно. Завантаженість ліжкомісць з киснем у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 51,8%.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 2002. Зареєстровано 7 летальних випадків:

  • 2 – Хмельницький район (жінки 91, 87 рр.)
  • 1 – Шепетівський район (жінка 35 р.)
  • 4 – Кам’янець-Подільський р-н (чоловіки 62, 67 рр., жінки 83, 63 рр.)

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook