Новини
Культура

Аматорським колективам з Хмельниччини підтвердили звання народних

Аби підтвердити звання “народний аматорський” двом фольклорним колективам, у громаду на Кам’янеччині виїхала комісія у складі представників Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

Вчора, 29 вересня, атестаційна комісія, яка складалася з фахівців ХОНМЦКіМ: директора центру Майї Онищук, заввідділом народної творчості та нематеріальної культурної спадщини Олени Сосніної,  методиста з питань НКС Лесі Смолінської відвідали Орининську територіальну громаду.

Дуже раді,  що керівництво новоутвореної громади підтримує творчі колективи і аматорське мистецтво. Сьогодні підтверджували звання “Народний аматорський” фольклорний ансамбль “Ніверчанка” Ніверського сільського клубу та колектив “Любов плюс” Приворотського сільського будинку культури, – йдеться у повідомленні обласного центру культури і мистецтва.

За результатами зустрічі представники ХОНМЦКіМ домовилися про тісну співпрацю з начальником відділу освіти,  культури, молоді і спорту Оленою Пронозою та запланували виїзний семінар з питань нематеріальної культурної спадщини для фахівців Орининської громади.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook