Новини
Суспільство

Хмельницький міський голова – серед лідерів за рівнем зарплати

Аналітики ГО «Антикорупційний штаб» проаналізували заробітну плату 22 міських голів обласних центрів України за 8 місяців 2021 року, без урахування очільників міст Краматорськ та Сєвєродонецьк, які наразі є обласними центрами відповідно Донецької та Луганської областей, частина територій яких тимчасово окупована. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин за рівнем зарплати – на 4 місці серед колег.

Відповідно до даних, які отримали аналітики, найскромніша зарплата у міського голови Херсона – 122 881 гривня. Найдорожче обходиться громаді робота очільника Запоріжжя – 935 131. Олександр Симчишин із зарплатнею за 8 місяців року 633 319 гривень – на четвертій сходинці, після мерів Тернополя та Луцька.

Рейтинг зарплат міських голів

За сумою отриманих премій очільник Хмельницької громади теж не пасе задніх. Пропустивши вперед міських голів, знову ж таки, Запоріжжя, Луцька, Рівного та Тернополя, Олександр Симчишин з красивою цифрою 207 702 гривні – на п’ятій сходинці.

Рейтинг премій міських голів

Проте є серед очільників місті і такі, які взагалі не отримали премії протягом року.

Як зазначили у ГО «Антикорупційний штаб» перевірити онлайн зарплатню міських голів можна лише у Львові та столиці – там ці дані відкриті.

Абсолютним лідером став очільник Хмельницької громади серед міських голів (тих, які надали відповідну інформацію) за рівнем отриманої матеріальної допомоги – 129 354 гривні. Щоправда, як зазначають аналітики, у цю суму входить насправді дві позиції: на оздоровлення та на вирішення соціально-побутових питань.

За інформацією ГО “Антикорупційний штаб”

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook