Новини
Інфраструктура

У Шепетівці здорожчає проїзд у громадському транспорті

Рішення про підняття вартості проїзду прийняли на вчорашньому засіданні виконкому. Серед причин здорожчання послуг перевізників, зокрема, – зменшення пасажиропотоку та ріст ціни на пальне. Дорожче їздити Шепетівкою буде вже від завтра, 1 жовтня.

З проханням збільшити тариф на перевезення до влади звернувся перевізник Руслан Савчук, транспортне підприємство якого є монополістом у цій сфері у Шепетівці. Серед аргументів, наведених підприємцем, йшлося про скорочення з початком пасажиропотоку на 40%, здорожчання витратних матеріалів, запчастин, комунальних послуг, підвищення зарплати та податків.

Також, як зазначив під час обговорення начальник управління економіки, підприємництва та підтримки інвестицій Олександр Гринь, у сусідніх містах, Старокостянтинові та Славуті, цін, нижчих за 8 грн за проїзд містом, немає.

Зрештою виконком прийняв непопулярне, але необхідне рішення, оскільки, як повідомляє Хмельниччина, Північ, якщо перевізник відмовиться надавати послуги, містяни лишаться без громадського транспорту, оскільки інших бажаючих займатися перевезенням у місті немає. Натомість перевізника зобов’язали покращити умови для пасажирів.

Отож від завтра, 1 жовтня, вартість проїзду по Шепетівці вартуватиме 8 грн, до Судилкова та “Імпульсу” – 9 грн.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook