Новини
Інфраструктура

Хмельницька АЕС до роботи в осінньо-зимовий період готова

З 27 по 30 вересня на Хмельницькій АЕС працювала комісія дирекції з виробництва та нагляду за безпекою ДП «НАЕК «Енергоатом» та Державної інспекції з енергетичного нагляду України Південно-Західного регіону, які перевіряли готовність атомної станції до осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2021-2022 років.

Хмельницька АЕС першою з вітчизняних АЕС пройшла цю перевірку. Підсумовуючи її результати, директор департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун зазначив, що ХАЕС добре підготувалася до осінньо-зимового періоду і суттєвих зауважень, які можуть вплинути на роботу енергопідприємства немає.

Підтвердив готовність ХАЕС до несення навантаження в ОЗП і  начальник відділу нагляду Південно-Західного регіону – головний державний інспектор з енергонагляду Юрій Плюшко: «При перевірці ми звертали особливу увагу на технічний стан обладнання з підготовки до несення навантаження в ОЗП. За результатами перевірки можна констатувати, що Хмельницька АЕС до роботи в осінньо-зимовий період готова».

За інформацією ІЦ ВП ХАЕС

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook