Новини
Кримінал

На Хмельниччині на хабарі піймали голову ОТГ

За передачу землі у приватну власність, очільник тергромади хотів отримати неправомірну вигоду у сумі 3 тисячі доларів. Проте і грошей не отримав, і свободу може втратити. Наразі правоохоронці збирають докази протиправної діяльності посадовця та вирішують питання про оголошення йому підозри.

Як встановило слідство, голова однієї з ОТГ на Шепетівщині обіцяв посприяти у передачі громадянину земельної ділянки площею 6 гектарів, а за це хотів отримати “винагороду” у грошовому вираженні. Справа дійшла до передачі коштів, під час якої його й затримали правоохоронці.

Наразі слідчі займаються збором та фіксацією доказів протиправної діяльності затриманого та вирішують питання про оголошення йому підозри за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Відповідно до інкримінованої статті посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За інформацією Хмельницької обласної прокуратури

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook