Новини
Бізнес

Зарплата на Хмельниччині зменшується другий місяць поспіль

В серпні середня зарплатня штатних працівників області становила 12055 гривень. І хоча це на чверть більше, ніж рік тому (9643 гривні), порівняно з липнем та червнем вона впала (було відповідно 12338 та 12965 гривень).

Щоправда, це доволі очікуване явище. Схожа тенденція була й минулоріч: стрімке зростання на початку літа, потім – «відступ». Ймовірно це пов’язано із початком сезону відпусток, причому найчастіше відпускні, як бачимо з цифр, отримують в червні.

Справді, освітяни, які, нагадаємо, найчисельніша професія в області, на початку літа отримали доволі непогані кошти. А в липні та серпні нарахована зарплатня в цій сфері була суттєво нижчою. Так, скажімо, в останній місяць літа вони отримали лише 9390 гривень, що на 13,5% менше, ніж у липні.

Падіння в галузі освіти було найбільшим серед усіх професій Хмельниччини. Також суттєво знизилася зарплата у фінансовій і страховій діяльності: в серпні вона становила 15369 гривні, що на 5,4% менше, ніж у липні. Але, як бачимо, не зважаючи на падіння, фінансисти-страховики отримували заробітну плату значно вищу, ніж в середньому на Поділлі.

Більше за них в серпні мали зарплатню лише у сфері державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування – 18075 гривень (зростання на 3,7% порівняно з липнем) та в галузі постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 23836 гривень (на 0,4% більше).

А найсуттєвіше – на 5,2% – зросла за місяць зарплата в аграріїв. Як зазначили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, в серпні працівники сільського господарства, лісового господарства та рибного господарства в середньому отримали 13136 гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook