Новини
Дозвілля

Хмельницьке колесо огляду обіцяють запустити до кінця року

Колесо огляду, що у парку імені Чекмана, технічно готове до запуску. І прийме перших відвідувачів, щойно завершать процедуру оформлення документів. Із вартістю катання на атракціоні вже визначилися. Капітальний ремонт атракціону міському бюджету обійшовся майже у 4 мільйони гривень. А тим хмельничанам, які нарікають, що з горішньої точки буде мало що видно, пояснили – атракціон дитячий, тож головне – піднятися, а не роздивлятися на усі боки.

Встановлення кабіни оператора біля атракціону – завершальний етап капітального ремонту. Технічно колесо повністю готове до здачі в експлуатацію. Проте деякі елементи ще потрібно доробити.

Загалом колесо вже функціонує, але ми не можемо приймати на нього відвідувачів, тому що воно ще має пройти певні перевірки, – пояснив директор підрядної організації Олексій Віштал.

Колесо малого діаметра, 27 метрів, з нього, мабуть, не дуже буде видно все місто, але маємо розуміти, що це атракціон дитячий. Переконаний, що та зона, оновлена, буде мати величезний попит, – прокоментував заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Ремонтувати колесо почали у 2020 році. Тоді закупили нові кабінки, а роботи з відновлення самої конструкції розпочали навесні цього року. Загалом на капремонт атракціону, який не працював понад 10 років, з міського бюджету витратили 3 мільйони 800 тисяч гривень.

Весь метал обробили піскоструменевим методом, двічі прогрунтували, нанесли шар фарби, захисний шар лаку, який дасть можливість залишатися фарбі яскравою. Також замінили всі рухомі елементи, всі вали в втулки, відремонтували редуктора, закупили нові двигуни, нові канати.

Колесо огляду мало запрацювати на день міста. Але через реформу ДАБІ досі триває підготовка документів для здачі атракціону в експлуатацію. Наскільки затягнеться цей процес, невідомо. Та перших відвідувачів планують прийняти уже наприкінці цього року.

Вартість за один проїзд на колесі становитиме близько 50 гривень. Обслуговуватимуть його працівники комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького». Зароблені кошти спрямовуватимуть на розвиток інфраструктури зеленої зони.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook