Новини
Інфраструктура

На вулицях Хмельницького додалося підземних смітників

Обійшлися нові сміттєві контейнери бюджету міста у понад 600 тисяч гривень. Почали “заганяти” під землю смітники в обласному центрі три роки тому, у 2018. Разом з новими їх у місті буде налічуватися 12. При цьому автомобіль, здатний обслуговувати підземні місткості для збору сміття, у місті лише один.

Один підземний смітник почали монтувати на вулиці Володимирській біля будинку 78, інший – на вулиці Соборній, біля зупинки громадського транспорту “ЦНАП”.

На обох ділянках завершено земляні роботи, встановлено бетонні бункери для контейнерів місткістю 3 куб. м. Далі виконуватимуться роботи з укладання тротуарної плитки, встановлення сміттєприймальників, виготовлених із нержавіючої сталі. Роботу планують завершити до кінця жовтня.

За словами директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, підземні контейнери встановлюють переважно у центрі міста, оскільки так вулиці, де вони розміщені, виглядають естетичніше, сміття не розносить вітром по околицях, не чутно запаху відходів (особливо влітку).

Відео: МТРК Місто

Коштує такий підземний контейнер (разом зі встановленням) 325 тисяч гривень. Тож два нових обійшлися бюджету у 650 тисяч.

Нагадаємо, нещодавно хмельничани були здивовані та знервовані, побачивши нові підземні контейнери, заліплені скотчем, а поруч – звичні оку металеві баки. Наробили тоді у соцмережах чимало шуму, не розуміючи, що відбувається, і чому на вулиці знову вивезли старі смітники. Як з’ясувалося тоді, автомобіль, який обслуговує такі підземні контейнери, зламався, тож довелося тимчасово повертатися до старих сміттєзбиральних конструкцій. Чи купуватимуть для міста ще один автомобіль, зважаючи на розширення мережі підземних смітників, у комунальників не повідомляють. Так само невідомо наразі, чи приберуть з Соборної старі металеві баки, які зараз стоять на іншому боці вулиці, і в які зносять сміття не лише мешканці прилеглих будинків (в тому числі 16-поверхівки), а й з закладів громадського харчування розташованих неподалік.

Іноді навіть цих баків (а їх є чотири плюс один – для пластикової тари) не вистачає для усіх бажаючих позбутися непотребу, тож якщо їх приберуть, спорожнювати новий підземний смітник комунальникам доведеться, ймовірно, частіше, ніж решту подібних. Крім того, частенько хмельничани полюбляють залишати біля сміттєвих баків різноманітні габаритні поламані речі. якщо всю цю красу вони залишатимуть біля нового підземного контейнера, про естетичність вулиці можна буде забути.

З іншого боку, хмельничани, під вікнами яких щоночі грюкають та гудуть сміттєвози, будуть щасливі, бо спатимуть спокійно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook