Новини
Бізнес

Кількість будівельників на Хмельниччині продовжує зростати

Кількість штатних працівників області в серпні становила 190,3 тисячі осіб. Це найнижчий показник з березня поточного року, а максимуму ця цифра сягнула у липні, коли на Поділлі працювати 191,7 тисячі осіб.

Чисельність працюючих скоротилася практично в усіх галузях, але одну з найуспішніших в області – будівництво – оминула. Якщо в січні на будівництві об’єктів Хмельниччини офіційно працювало 7563 людини, в березні – 7884, в липні 8943, то в серпні – 8975 будівельників. Справді, напередодні зими забудовники прагнуть зробити максимум, то й нарощують «особовий склад» бригад. Фактично кількість робітників в галузі з початку року зросла на двадцять відсотків.

До речі, й працюють будівельники чи не найбільше в області. Так, в серпні один робітник будівельної галузі в середньому відпрацював 152 години. На Хмельниччині ж середній показник становив 127 годин в останній місяць літа.

Не забуваймо, що така активна робота непогано оплачувалася: на початку року будівельники отримували 11556 гривень, у серпні – 14085 гривень. Зростання майже на 22%. В цілому на Поділлі зарплата збільшилася на 12% – з 10725 гривень у січні до 12055 гривень наприкінці літа.

Згадавши про «найпрацьовитіших», відзначимо, що найбільше в серпні працювали у добувній промисловості та розробленні кар’єрів – 159 годин на місяць. Причому зарплатня видобувники була вищою, ніж середня на Поділлі, та й зростала гідними темпами – на 23% з початку року. Як повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області, якщо в січні вони отримували 10741 гривню, то в серпні – 13189 гривень.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook